Telecí medailonky na červeném víně
35 min.

Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno červené
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 100mililitrůVývar z hovězích kostí
- 4lžíceKečup
- 500gramůTelecí kýta
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
32 mg
Cukr
378 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné maso nakrájíme přes vlákno na 12 malých řízečků - medailonků. Lehce je naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích.
- 2Medailonky smažíme na pánvi v rozehřátém oleji po obou stranách do růžova. Po usmažení maso vyjmeme a přendáme na nahřáté talíře.
- 3Do rozehřátého másla vmícháme kečup, víno, worcester, vývar (nebo vodu) a sůl. Vše povaříme, nalijeme na medailonky.
- 4Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.