Telecí medailonky s portským vínem
17 min.

Ingredience
- 800gramůTelecí kýta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 40gramůOřechy lískové
- 100mililitrůVíno portské
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
43 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
434 mg
Postup přípravy
- 1Medailonky opepříme a lehce zaprášíme moukou.
- 2Ve větší pánvi rozpálíme olej a máslo. Medailonky opékáme z každé strany asi 3 minuty, maso by mělo zůstat uvnitř lehce růžové.
- 3Maso vyjmeme z pánve, osolíme, zakryjeme a necháme v teple.
- 4Pánev odstavíme z plotny, přidáme do ní mleté oříšky, víno, smetanu a seškrábnutou šťávu ze dna pánve. Promícháme, osolíme, opepříme a omáčkou přelijeme připravené maso.
- 5Ihned podáváme s nudlemi nebo vařenou brokolicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.