Telecí medailónky zapečené se šunkou a sýrem

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
30 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
100 mg
Cukr
310 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu opláchneme a ukrojíme přes vlákno 2 nebo 3 větší plátky (medailónky). Okraje nařízneme, maso naklepeme a ztvarujeme, osolíme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.
  • 2
    Do výpeku přidáme máslo, očištěné, opláchnuté a na plátky krájené žampiony, mírně je podusíme a přidáme na drobné plátky nebo nudličky krájenou šunku. Směs přisolíme a mimo sporák ji promícháme, aby částečně prochladla.
  • 3
    Do směsi zamícháme syrové žloutky.
  • 4
    Nakonec na medailónky položíme plátky sýra, na sýr navršíme hotovou směs a medailónky zapečeme.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.