Telecí medailónky zapečené se šunkou a sýrem
35 min.
Ingredience
- 200gramůVaječný žloutek slepičí
- 1000gramůTelecí kýta
- 20gramůSůl
- 100gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunka dušená
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
30 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
100 mg
Cukr
310 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu opláchneme a ukrojíme přes vlákno 2 nebo 3 větší plátky (medailónky). Okraje nařízneme, maso naklepeme a ztvarujeme, osolíme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.
- 2Do výpeku přidáme máslo, očištěné, opláchnuté a na plátky krájené žampiony, mírně je podusíme a přidáme na drobné plátky nebo nudličky krájenou šunku. Směs přisolíme a mimo sporák ji promícháme, aby částečně prochladla.
- 3Do směsi zamícháme syrové žloutky.
- 4Nakonec na medailónky položíme plátky sýra, na sýr navršíme hotovou směs a medailónky zapečeme.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.