Telecí mozeček na janovský způsob
50 min.

Ingredience
- 1kusTelecí mozek
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 80gramůSýr Parmezán
- 400gramůRýže dušená
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80mililitrůProtlak rajčatový
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
210 mg
Postup přípravy
- 1Mozeček spaříme a odblaníme. Nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v mouce.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, přidáme lžíci másla a plátky mozečku na pánvi orestujeme z obou stran.
- 3Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj plátky mozečku, podlijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali rajčatový protlak. Zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut.
- 4Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.