Telecí mozeček zapečený s vejci
100 min.

Ingredience
- 600gramůBrambory pečené
- 600gramůTelecí mozek
- 2lžičkySůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 60gramůLanýž
- 200mililitrůBešamel
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mozeček spaříme a odblaníme. Vložíme do hrnce s horkou vodou, osolíme a povaříme 40 minut. Scedíme, nakrájíme na plátky, vyskládáme na máslem vymazaný plech. Na každý plátek mozečku poklademe plátek uvařeného vejce, plátek lanýže, bešamel smícháme se smetanou a plátky zalijeme. Zakapeme rozpuštěným máslem a zapečeme v troubě. Zapékáme 25 až 30 minut.
- 2Podáváme s opečeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.