Telecí na pórku
70 min.

Ingredience
- 1000gramůPórek
- 10gramůPetržel kudrnka
- 3gramyTymián čerstvý
- 800gramůTelecí hruď
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 12mililitrůOlej olivový
- 1kusCitrony
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 150mililitrůVíno bílé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 300mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
43 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na kostky, pórek omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
- 2Rozehřejeme 20 g másla a olej, maso na něm necháme osmahnout dozlatova. Osolíme a opepříme.
- 3Poté maso vyjmeme, přidáme zbytek másla.
- 4Na rozpáleném másle necháme 5 minut podusit pórek. Přilijeme víno, mléko. Přidáme maso a koření.
- 5Vše dobře promícháme a necháme přiklopené dusit 45 minut.
- 620 minut před servírováním přimícháme citrónovou šťávu a tence pokrájený citrón.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.