Telecí na sýru a smetaně
95 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůTelecí kýta
- 80gramůMáslo čerstvé
- 400mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPetržel - nať
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
42 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
483 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sýr a cibuli nakrájíme na plátky, maso osolíme a uděláme do něj otvory, do kterých vtlačíme sýr. Posypeme pepřem, oříškem a vložíme do pekáče s máslem. Na zbylém másle zpěníme cibuli a nalijeme ji na maso.
- 2Vše pečeme čtyřicet pět minut při 180 stupních C. Pak maso přelijeme smetanou a pokračujeme další půl hodiny do červena.
- 3Poté maso naporcujeme a podáváme ho se smetanovým výpekem, petrželkou a paprikou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.