Telecí nožičky po tyrolsku
140 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyTelecí nožičky
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 800gramůRajčata
- 200gramůPaprika zelená
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej olivový
- 150mililitrůOcet vinný
- 400gramůBrambory vařené
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
28 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Telecí nožičky povaříme ve slané vodě jednu hodinu, scedíme, maso obereme od kosti a nakrájíme na menší plátečky. Maso obalíme v mouce a usmažíme na másle v hlubší pánvi. Maso vyndáme z pánve a dáme zatím stranou. Do pánve k máslu přilijeme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Nyní přidáme smažené kousky masa, podlijeme octem a necháme vysmahnout na tuk. Přidáme oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata bez jader, utřený česnek, papriku bez jádřinců nakrájenou na slabé proužky, osolíme, opepříme a dusíme přibližně půl hodiny.
- 2Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.