Telecí nudličky podávané po curyšsku
40 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kotlety
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 4kusyŠalotka
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 40gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůMasový vývar
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
25 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené telecí kotlety nakrájíme na cca 1 centimetr široké nudličky, které osolíme a opepříme.
- 2Očistíme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky.
- 3Oloupeme šalotku a pokrájíme ji na drobné kostičky.
- 4V hlubší pánvi rozehřejeme olej a dvě třetiny másla. Vhodíme na něj masové nudličky, promícháme a zprudka opečeme 4 minuty. Potom je opečené vyjmeme z pánve.
- 5Vložíme do pánve zbytek másla a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme žampiony, které opečeme. Osolíme je, opepříme a dáme k masovým nudličkám.
- 6Slijeme z pánve tuk a bílým vínem rozředíme připečeniny. Povaříme, přilijeme masový vývar, zahustíme moukou a vlijeme smetanu. Vmícháme žampiony s masem a chvílí prohřejeme. Maso v omáčce už se nesmí vařit, aby neztuhlo.
- 7Nakonec nasekáme nadrobno petrželku a pokrm jí před podáváním posypeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.