Telecí ořech

130 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
25 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
12 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí ořech (kulatá část kýty) protkneme slaninou a osolíme.
  • 2
    Rozehřejeme v pekáči kousek másla a slaninu, přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli nakrájenou na kolečka, kousek citronové kůry, svazeček saturejky, šalvěje, rozmarýnu, tymiánu a vše necháme zčervenat.
  • 3
    Pak přidáme maso, necháme chvíli dusit na plameni a potom dopečeme v troubě.
  • 4
    Maso můžeme podlévat lžící polévky a lžící bílého vína.
  • 5
    Vypečenou šťávu zasypeme bramborovou moukou, pokud ji nemáme tak hladkou moukou. Omáčku přecedíme.
  • 6
    Nebo přiléváme místo vína po lžících smetanu a zahustíme šťávu 3 žloutky, dle chuti zakápneme citronovou šťávou. Také můžeme žloutky vynechat. Tato pečeně se však musí často obracet, aby z jedné strany neokorala a byla všude stejně měkká.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.