Telecí ořech zapečený
90 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůTelecí ořech
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusKarotka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
38 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso nakrájíme na silnější plátky a každý plátek prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno a karotku na kolečka.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nudličky slaniny a krátce orestujeme. Přidáme cibuli, karotku a ještě chvilku smažíme. Obsah pánve i s máslem přendáme do pekáčku, přiložíme plátky masa, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme hodinu a maso často poléváme vypečeným tukem, podle potřeby podléváme vývarem.
- 3Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.