Telecí pečeně na víně
110 min.

Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 6lžicVíno bílé
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyOkurky nakládané
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyNové koření celé
- 1lžičkaSůl
- 1kilogramTelecí kýta
- 100gramůMoravské uzené maso
- 4kusyPepř černý celý
- 3lžíceZelenina kořenová
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
18 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uzené maso, slaninu a okurky nakrájíme na klínky.
- 2Maso očistíme, omyjeme, osušíme. Špičatým nožem do masa děláme malé otvory, do kterých rovnou vsunujeme klínky z nakrájených surovin.
- 3Zbytek slaniny na drobno rokrájíme, rozškvaříme, rozkrájenou cibuli a zeleninu na ni osmahneme. Do tohoto základu vložíme připravené maso a opečeme jej po obou stranách.
- 4K opečenému masu přilijeme větší část másla, okořeníme, podlijeme a necháme dusit přikryté do poloměkka. Poté odkryjeme a dopečeme do červena.
- 5Měkké maso ze šťávy vyndáme, šťávu zalijeme vínem, zahustíme máslem smíchaným s moukou, krátce povaříme. Hotovou šťávu přecedíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.