Telecí pečeně na víně

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
18 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzené maso, slaninu a okurky nakrájíme na klínky.
  • 2
    Maso očistíme, omyjeme, osušíme. Špičatým nožem do masa děláme malé otvory, do kterých rovnou vsunujeme klínky z nakrájených surovin.
  • 3
    Zbytek slaniny na drobno rokrájíme, rozškvaříme, rozkrájenou cibuli a zeleninu na ni osmahneme. Do tohoto základu vložíme připravené maso a opečeme jej po obou stranách.
  • 4
    K opečenému masu přilijeme větší část másla, okořeníme, podlijeme a necháme dusit přikryté do poloměkka. Poté odkryjeme a dopečeme do červena.
  • 5
    Měkké maso ze šťávy vyndáme, šťávu zalijeme vínem, zahustíme máslem smíchaným s moukou, krátce povaříme. Hotovou šťávu přecedíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.