Telecí pečeně s omáčkou z pomerančů
100 min.
Ingredience
- 8kusůPomeranče
- 1kusCibule
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 100gramůHroznové víno
- 2lžíceTuk
- 1špetkaNakládaný zelený pepř
- 1kilogramTelecí plec
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče důkladně omyjeme, kůru ze dvou nastrouháme. Pomeranče rozpůlíme, ze šesti z nich vymačkáme šťávu a smícháme ji s nastrouhanou kůrou. Zbylé dva pomeranče rozdělíme na dílky a odstraníme z nich dělící slupky. Hroznové víno opláchneme studenou vodou, bobule rozpůlíme a odstraníme z nich jadérka. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme lžíci tuku, nakrájenou cibuli na něm necháme zesklovatět, pak přidáme celý pepř, cukr a přilijeme pomerančovou šťávu.
- 3Maso omyjeme a osušíme, potřeme majoránkou, pepřem a solí. V pekáči rozehřejeme zbylý tuk a maso na něm prudce ze všech stran osmažíme. Pekáč s masem vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů a pečeme ho přibližně 1 hodinu. Během pečení poléváme maso výpekem.
- 4Měkkou pečeni vyjmeme a uložíme do tepla. Omáčku z pekáče scedíme do hrnce, vložíme do ní nakrájené hroznové víno a krátce ji prohřejeme.
- 5Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme plátky pomeranče a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.