Telecí pečeně s omáčkou z pomerančů

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče důkladně omyjeme, kůru ze dvou nastrouháme. Pomeranče rozpůlíme, ze šesti z nich vymačkáme šťávu a smícháme ji s nastrouhanou kůrou. Zbylé dva pomeranče rozdělíme na dílky a odstraníme z nich dělící slupky. Hroznové víno opláchneme studenou vodou, bobule rozpůlíme a odstraníme z nich jadérka. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme lžíci tuku, nakrájenou cibuli na něm necháme zesklovatět, pak přidáme celý pepř, cukr a přilijeme pomerančovou šťávu.
  • 3
    Maso omyjeme a osušíme, potřeme majoránkou, pepřem a solí. V pekáči rozehřejeme zbylý tuk a maso na něm prudce ze všech stran osmažíme. Pekáč s masem vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů a pečeme ho přibližně 1 hodinu. Během pečení poléváme maso výpekem.
  • 4
    Měkkou pečeni vyjmeme a uložíme do tepla. Omáčku z pekáče scedíme do hrnce, vložíme do ní nakrájené hroznové víno a krátce ji prohřejeme.
  • 5
    Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme plátky pomeranče a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.