Telecí pečeně se smetanovou omáčkou
60 min.

Ingredience
- 1kilogramTelecí kýta
- 0,13litrZakysaná smetana
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1šálekHovězí vývar základní
- 100gramůSlanina vepřová
- 0,13litrVíno bílé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
29 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
8 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso protkneme proužky slaniny a osolíme.
- 2V kastrole vyškvaříme zbylou slaninu a maso po celém povrchu opečeme. Podléváme je vínem a vývarem a pečeme téměř doměkka.
- 3Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a vzniklou kaší potřeme povrch pečeně. Pečeme, až se utvoří růžová kůrka.
- 4Nakonec šťávu procedíme a přidáme trochu citronové šťávy.
- 5Podáváme s jemným knedlíkem nebo s polentou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.