Telecí plátek s Marsalou
35 min.

Ingredience
- 400gramůTelecí kýta
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 120gramůCibule
- 125mililitrůVíno Marsala
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 20gramůPetržel - nať
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
919 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z kýty nařežeme plátky, které vložíme mezi 2 mikrotenové sáčky a naklepeme je na sílu 3 mm.
- 2Mouku osolíme a opepříme a lehce v ní obalíme řízky.
- 3Rozehřejeme 30 g másla a řízky na něm postupně 2 minuty z obou stran dozlatova osmažíme. Osmažené je udržujeme teplé.
- 4Rozpálíme i zbylé máslo, přidáme nasekanou cibuli a zvolna ji 5 minut necháme zpěnit, aby změkla a byla mírně dohněda osmažená. Přilijeme marsalu, mícháme a svaříme ji na 2 polévkové lžíce. Přidáme vývar a svaříme na 90 ml.
- 5Do pánev vrátíme řízky, přelijeme je šťávou a prohřejeme. Zdobíme nasekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.