Telecí plátky s Nivou a šunkou
30 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 100gramůŠunka dušená
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 3lžíceStrouhanka
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
15 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
187 mg
Cukr
711 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme nastrouhaným sýrem. Na sýr položíme plátek šunky, maso přeložíme, okraje sklepneme paličkou a zajistíme proti rozbalení párátky. Naplněné plátky masa pak postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
- 2V pánvi rozpálíme olej a maso v něm zvolna z obou stran smažíme, až je měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.