Telecí plátky s parmskou šunkou a šalvějí
40 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 180gramůPaprika červená
- 120gramůBrambory
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8plátkůŠunka parmská
- 8kusůŠalvěj čerstvá
- 30mililitrůBalsamico ocet
- 4plátkyTelecí kýta
- 90mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
26 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Papriky, brambory a lilky oloupeme, očistíme, dužiny pokrájíme na kostičky a smícháme dohromady. Zalijeme 60 ml oleje a dáme péct při 220°C na 15 minut, poté z trouby vyjmeme. Maso poprášíme moukou, navrch položíme plátek šunky a lístek šalvěje, zajistíme párátkem.
- 2Zbytek oleje rozpálíme a osmahneme na něm maso po dobu 4 minut z každé strany. Poté osolíme a přilijeme do pánve ocet, vaříme 5 minut do změknutí. Pečenou zeleninu rozdělíme na talíře, navrch dáme maso, přelijeme šťávou ze smažení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.