Telecí plněné zeleninou a vejci
135 min.

Ingredience
- 1kilogramTelecí hruď
- 150gramůHouby čerstvé
- 1kusPórek
- 150gramůChřest bílý
- 150gramůHrášek
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůVíno bílé
- 1kilogramBrambory vařené
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyŽemle tuková
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1133 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
58 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do masa vyřežeme kapsu a osolíme ho zvenku i zevnitř. Žemle vymácháme ve vodě. Na 40 g másla osmahneme nakrájené houby a pórek, přidáme hrášek a 10 minut podusíme. Nakrájený chřest povaříme s citronovou šťávou ve slané vodě a necháme ho na utěrce oschnout. K houbám přidáme vymačkanou žemli, chřest, vejce a žloutek, osolíme a okořeníme. Směs promícháme a nandáme ji do vytřené masové kapsy. Tu pak sešijeme.
- 2Maso na pekáči potřeme máslem a posypeme pepřem, pečeme ho při 220 stupních C asi 10 minut. Pak maso podlijeme vínem a přikryté ho dusíme doměkka při 180 stupních C asi hodinu a 20 minut.
- 3Maso poté necháme 20 minut odležet bez nití, nakrájíme ho a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.