Telecí přírodní řízky zapečené
40 min.

Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyTelecí kýta
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceMléko polotučné
- 1kusMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusSůl
- 0,13kusSmetana 12% (konzumní)
- 1kusHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1602 kcal
Bílkoviny
143 g
Tuky
27 g
Sacharidy
185 g
Vláknina
8 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Řízky očistíme, na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou. Řízky opečeme na rozehřátém másle na obou stranách. Poté je zalijeme smetanou a necháme chvilku povařit.
- 2Jakmile smetana zhoustne, zalijeme řízky rozkvedlanými osolenými vejci smíchanými se lžící hladké mouky a 4 lžícemi mléka.
- 3V rozehřáté troubě zapečeme přelité řízky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.