Telecí ragú se smetanou
135 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůTelecí maso přední
- 1kusKarotka
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 60gramůMáslo čerstvé
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 400gramůBramborové noky
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
40 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, karotku na kolečka, bylinky posekáme.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, karotku a maso. Kastrol přiklopíme a maso dusíme 15 minut ve vlastní šťávě. Hrnec odkryjeme, zasypeme moukou, přilijeme horkou vodu, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme hodinu a půl. Dochutíme citronovou šťávou a mletým muškátovým oříškem. Ve smetaně rozmícháme žloutky, posekané bylinky, přilijeme k masu, necháme jen prohřát a odstavíme.
- 3Podáváme s bramborovými noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.