Telecí řezanka se zeleninou
40 min.

Ingredience
- 500gramůBrambory
- 250gramůCuketa
- 100gramůPaprika červená
- 100gramůPaprika zelená
- 1stroužekČesnek
- 150gramůŠalotka
- 300gramůTelecí kýta
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
- 130mililitrůHovězí vývar základní
- 10gramůTymián čerstvý
- 10gramůMajoránka čerstvá
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso z telecí kýty nakrájíme na silnější nudličky, brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na slabší plátky, česnek prolisujeme, obě papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, cuketu na kostičky, šalotky na kolečka a rozebereme na kroužky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, maso lehce obalíme v mouce a na másle osmahneme. Podlijeme vývarem, přidáme brambory, cukety, papriky, šalotku, česnek, sůl, pepř a vaříme zvolna asi 12 minut.
- 3Lístky tymiánu, rozmarýnu, petrželku a čerstvou majoránku posekáme najemno, přisypeme do pánve, podusíme asi minutu a odstavíme.
- 4Již mimo oheň vmícháme zakysanou smetanu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.