Telecí řízek se šunkou a vejcem
40 min.
Ingredience
- 1000gramůTelecí kýta
 - 20gramůSůl
 - 100gramůTuk
 - 150gramůMáslo čerstvé
 - 100gramůŽampiony čerstvé
 - 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 400gramůVejce slepičí
 - 200gramůŠunka dušená
 - 200mililitrůHovězí vývar základní
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
31 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
430 mg
Cukr
826 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme a na tuku rychleji opečeme spolu s plátky šunky a vyjmeme.
 - 2Do výpeku přidáme 2/3 dávky másla, přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce je podusíme. Zastříkneme vývarem, přidáme okapaný hrášek a směs ještě krátce podusíme.
 - 3V tvořítku vytřeném máslem zároveň připravíme sázené vejce.
 - 4Nakonec řízek přelijeme šťávou s vložkou, překryjeme opečeným plátkem šunky a navrch položíme sázené vejce.
 - 5Ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.