Telecí řízek se šunkou a vejcem
40 min.
Ingredience
- 1000gramůTelecí kýta
- 20gramůSůl
- 100gramůTuk
- 150gramůMáslo čerstvé
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 400gramůVejce slepičí
- 200gramůŠunka dušená
- 200mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
31 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
430 mg
Cukr
826 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme a na tuku rychleji opečeme spolu s plátky šunky a vyjmeme.
- 2Do výpeku přidáme 2/3 dávky másla, přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce je podusíme. Zastříkneme vývarem, přidáme okapaný hrášek a směs ještě krátce podusíme.
- 3V tvořítku vytřeném máslem zároveň připravíme sázené vejce.
- 4Nakonec řízek přelijeme šťávou s vložkou, překryjeme opečeným plátkem šunky a navrch položíme sázené vejce.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.