Telecí řízek se šunkou a vejcem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
31 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
430 mg
Cukr
826 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme a na tuku rychleji opečeme spolu s plátky šunky a vyjmeme.
  • 2
    Do výpeku přidáme 2/3 dávky másla, přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce je podusíme. Zastříkneme vývarem, přidáme okapaný hrášek a směs ještě krátce podusíme.
  • 3
    V tvořítku vytřeném máslem zároveň připravíme sázené vejce.
  • 4
    Nakonec řízek přelijeme šťávou s vložkou, překryjeme opečeným plátkem šunky a navrch položíme sázené vejce.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.