Telecí řízky na houbách

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
916 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky na okrajích pouze utřeme navlhčenou utěrkou. Kraje odblaníme, na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily. Poté je naklepeme, osolíme, upravíme tvar a zaprášíme moukou.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme máslo a upravené řízky na něj vložíme a pečeme po obou stranách zhruba 3-5 minut, záleží na tloušťce řízků. Dáváme pozor, aby se máslo nepřipalovalo.
  • 3
    Hotové řízky pokládáme na horkou mísu. Šťávu na pánvi podlijeme trochou vývaru, přidáme hříbky nebo žampióny podušené zvlášť na másle, krátce povaříme a poté šťávou přelijeme řízky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.