Telecí řízky na houbách
20 min.

Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 3kusyHříbky čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4plátkyTelecí kýta
- 1šálekVývar telecí
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
916 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Řízky na okrajích pouze utřeme navlhčenou utěrkou. Kraje odblaníme, na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily. Poté je naklepeme, osolíme, upravíme tvar a zaprášíme moukou.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo a upravené řízky na něj vložíme a pečeme po obou stranách zhruba 3-5 minut, záleží na tloušťce řízků. Dáváme pozor, aby se máslo nepřipalovalo.
- 3Hotové řízky pokládáme na horkou mísu. Šťávu na pánvi podlijeme trochou vývaru, přidáme hříbky nebo žampióny podušené zvlášť na másle, krátce povaříme a poté šťávou přelijeme řízky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.