Telecí řízky na paprice
33 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 40gramůMouka pšeničná hladká
 - 30mililitrůOlej rostlinný
 - 1lžičkaHořčice plnotučná
 - 1,5lžičkyPaprika mletá sladká
 - 1lžíceCitronová šťáva
 - 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 80mililitrůVoda pitná
 - 40gramůMáslo čerstvé
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
31 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
187 mg
Cukr
78 mg
Postup přípravy
- 1Maso rozkrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vmícháme hořčici, papriku, rozředíme vodou a za stálého míchání na mírném plameni povaříme alespoň 10 minut. Na závěr přidáme smetanu a citronovou šťávu. Do omáčky vrátíme řízky, necháme je prohřát a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.