Telecí řízky na pařížský způsob
35 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
 - 10kusůPepř černý celý
 - 1špetkaSůl
 - 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
 - 1kusCitrony
 - 2kusyVejce slepičí
 - 6lžicMouka pšeničná hladká T 650
 - 1kusPažitka
 - 4lžíceMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
788 mg
Postup přípravy
- 1Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. V hmoždíři roztlučeme pepř. Do masa vetřeme sůl, roztlučený pepř a worcesterskou omáčku a necháme několik minut odležet.
 - 2Vejce rozšleháme v hlubokém talíři. Na druhý talíř dáme mouku a řízky obalíme nejdřív v mouce a potom ve vajíčku.
 - 3Na pánvi rozpustíme máslo a telecí řízky na něm smažíme 4 minuty z každé strany.
 - 4Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Pařížské telecí řízky podáváme zdobené citronovými plátky a posypané pažitkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.