Telecí řízky na pivě plněné se šunkou
30 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 100gramůŠunka dušená
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceStrouhanka
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
15 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
187 mg
Cukr
524 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, na okrajích nařízneme, opepříme a osolíme.
- 2Na každý řízek položíme plátek šunky, maso přeložíme a zajistíme párátky. Pak řízky postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a připravené řízky se šunkou v něm smažíme z obou stran dozlatova, až jsou měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.