Telecí řízky na smetaně s kapary
25 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1,5lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 1,5lžíceKapary
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
36 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
603 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, opepříme a obalíme v mouce, petrželovou nať nasekáme nadrobno, cibuli nakrájíme najemno, kapary necháme okapat.
- 2Na másle s olejem smažíme zprudka z obou stran řízky zhruba 4 minuty. K řízkům vmícháme cibuli, zasmažíme a přidáme citronovou kůru, citronovou šťávu, kapary, petrželovou nať, smetanu, v níž jsme dohladka rozšlehali zbylou mouku a provaříme.
- 3Na závěr omáčku osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.