Telecí řízky na víně s šalvějí
50 min.
Ingredience
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 100gramůKukuřičná krupice T 600
- 1hrstMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyOlej olivový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 80mililitrůVíno bílé
- 3lžičkyCitronová šťáva
- 1hrstPetržel - nať
- 1hrstŠalvěj čerstvá
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 3kusyRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 600gramůTelecí kotlety
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
10 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme a nakrájíma na silnější plátky, omytou petrželovou nať jemně nasekáme. V hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar, potom postupně přidáváme kukuřičnou krupici a na mírném ohni vaříme 8 - 10 minut, dokud se kaše nezačne oddělovat od stran hrnce. Zakryjeme pokličkou, aby směs nevychladla.
- 2Telecí řízky obalíme jen v mouce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, dáme do ní řízky, pečeme z obou stran, dokud nemají zlatavou barvu. Pak je z pánve vyjmeme a zabalíme do alobalu, aby zůstaly teplé.
- 3Do pánve přilijeme víno, při stálém míchání přivedeme k varu a když se třetina až polovina vyvaří, přidáme citronovou šťávu a vaříme dalších 3 - 5 minut. Pak do pánve k vínu vložíme zpět řízky, přidáme nasekanou petrželovou nať a ještě krátce při míchání provaříme.
- 4Lístky šalvěje zprudla osmahneme na malé pánvičce. Maso dáme na talíř, na něj osmahnuté lístky šalvěje, přidáme kukuřičnou kaši a plátky rajčat, lehce zakápnuté octem a dochucené solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.