Telecí řízky plněné hermelínem
35 min.

Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 200gramůSedlčanský hermelín
- 60gramůAnglická slanina
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůStrouhanka
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 4gramyKoření grilovací
- 400gramůBramborová kaše
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
29 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na nudličky, hermelín na čtyři stejné plátky. Na každý plátek masa položíme plátek hermelínu, posypeme grilovacím kořením, přidáme několik nudliček slaniny, maso přeložíme, zpevníme párátky a obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaném vejci a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Upravíme na talíře a doplníme bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.