Telecí řízky s bylinkami

23 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
31 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Strouhanku, sušenou petrželovou nať, sušenou šalvěj a bylinkovou sůl smícháme v nízké zapékací misce.
  • 2
    Telecí řízky (1 kus o hmotnosti cca 125 g) jemně obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a nakonec vtlačíme strouhankovou směs.
  • 3
    Na středním plameni rozpálíme polovinu řepkového nebo slunečnicového oleje a smažíme polovinu řízků z obou stran po dobu 1-2 minuty, po vyjmutí z pánve je udržujeme v teple a postup opakujeme s druhou částí oleje a obalených řízků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.