Telecí řízky s bylinkami
23 min.

Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 500gramůStrouhanka
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžičkyPetržel - nať
- 1lžičkaŠalvěj sušená
- 2lžičkySůl bylinková
- 80mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
31 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Strouhanku, sušenou petrželovou nať, sušenou šalvěj a bylinkovou sůl smícháme v nízké zapékací misce.
- 2Telecí řízky (1 kus o hmotnosti cca 125 g) jemně obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a nakonec vtlačíme strouhankovou směs.
- 3Na středním plameni rozpálíme polovinu řepkového nebo slunečnicového oleje a smažíme polovinu řízků z obou stran po dobu 1-2 minuty, po vyjmutí z pánve je udržujeme v teple a postup opakujeme s druhou částí oleje a obalených řízků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.