Telecí řízky s citronovou omáčkou
25 min.

Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 1kusCitrony
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 2lžíceKapary sterilované
- 1lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
9 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
47 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na 8 tenkých řízků, osušíme je a naklepeme. V pánvi na rozehřátém oleji opékáme řízky po obou stranách asi minutu. Maso vyjmeme, osolíme, opepříme a udržujeme teplé.
- 2Do výpeku přilijeme vývar, citronovou šťávu, chvíli povaříme. Přidáme kapary a prohřejeme je v omáčce.
- 3Telecí řízky s omáčkou upravíme na nahřáté talíře, posypeme nasekanou bazalkou, ozdobíme dílky omytého citronu.
- 4Podáváme s opečenými bramborami a míchanou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.