Telecí řízky s jablky a smetanou
35 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusJablka
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
998 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Maso zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a másle. Před koncem pečení přidáme oloupané, na kostičky nakrájené jablko.
- 2Opečené řízky vyjmeme a do výpeku vmícháme kari koření. Po zpěnění přilijeme smetanu a povaříme asi 2 minuty. Omáčku osolíme a nalijeme na řízky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.