Telecí řízky s rajčaty a paprikami
55 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 2kusyPaprika zelená
- 2kusyRajčata
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
31 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kousky.
- 2Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem, přimícháme cibuli a smažíme dozlatova. Poté zasypeme mletou paprikou, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké. Před koncem varu přidáme papriky s rajčaty a dovaříme. Před podáváním přilijeme smetanu a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.