Telecí řízky s rajčaty a žampiony
30 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 1kusCibule
- 250gramůRajčata
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
18 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme na nudličky, rajčata na tenčí výseče, očištěné žampiony nakrájíme na plátky.
- 2Připravené maso z obou stran osmažíme na oleji dozlatova, vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme cibuli, zpěníme dozlatova, přimícháme žampiony, rajčata, přilijeme vývar a promícháme. Ke směsi vrátíme maso a na mírném ohni dusíme zhruba 12 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.