Telecí řízky se sardelkou
50 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí kýta
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůStrouhanka
- 50gramůSardelová pasta
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 2decilitryMléko polotučné
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 2decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
33 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso uvaříme spolu s kořenovou zeleninou doměkka. Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, které potřeme sardelovou pastou. Z mouky, soli, mléka a vajec umícháme hladkou neskapávající omáčku, do které plátky namáčíme, obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.