Telecí řízky se smetanovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 0,25litrZakysaná smetana
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 50gramůSlanina vepřová
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 1decilitrMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 4plátkyTelecí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
23 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
19 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na okrajích nakrojíme řízky, naklepeme, protkneme slaninou nakrájenou na proužky a osolíme. V kastrolu rozehřejeme lžíci másla, řízky osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme vývarem a dusíme do měkka a do vysmahnutí šťávy.
- 2Uděláme světlou jíšku z másla a mouky, zředíme ji trochou mléka, řádně rozmícháme a povaříme a poté omáčku zalijeme smetanou a za stálého míchání chvilku povaříme.
- 3Hotovou omáčkou nalijeme do mísy a do ní vložíme dušené řízky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.