Telecí řízky se smetanovou omáčkou

55 min.
Česká republika

Ingredience

    • 0,25litrZakysaná smetana
    • 1lžíceMáslo čerstvé
    • 1lžíceMouka polohrubá
    • 50gramůSlanina vepřová
    • 2decilitryHovězí vývar základní
    • 1decilitrMléko polotučné
    • 1lžičkaSůl
    • 4plátkyTelecí kýta
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
23 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
19 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na okrajích nakrojíme řízky, naklepeme, protkneme slaninou nakrájenou na proužky a osolíme. V kastrolu rozehřejeme lžíci másla, řízky osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme vývarem a dusíme do měkka a do vysmahnutí šťávy.
  • 2
    Uděláme světlou jíšku z másla a mouky, zředíme ji trochou mléka, řádně rozmícháme a povaříme a poté omáčku zalijeme smetanou a za stálého míchání chvilku povaříme.
  • 3
    Hotovou omáčkou nalijeme do mísy a do ní vložíme dušené řízky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.