Telecí řízky se šunkou a sýrem
35 min.

Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 600gramůTelecí kýta
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 250gramůMozzarella
- 140mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceSherry brandy
- 8kusůŠunka dušená
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
46 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
798 mg
Cukr
656 mg
Postup přípravy
- 1Telecí řízky naklepeme na tenké plátky. Máslo rozpálíme na hlubší pánvi, přidáme řízky a utřený česnek. Smažíme po obou stranách.
- 2Na každý řízek položíme plátek šunky, do pánve přilijeme sherry, vývar a snítku rozmarýnu. Zakryjeme a vaříme 10 minut na mírném ohni.
- 3Hotové řízky přendáme na zapékací mísu, na každý položíme plátek sýra. Šťávu z telecího masa přivedeme k varu, necháme vařit, aby se trochu vypařila.
- 4Řízky dáme na gril, sýr seroztaví. Z omáčky vyndáme snítku rozmarýnu, nalijeme k masu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.