Telecí řízky se šunkou a volskými oky
45 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 150gramůŠunka dušená
- 2kusyPaprika červená
- 0,5lžičkaSůl
- Na volská oka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
38 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
815 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očištěnou papriku nakrájíme na kroužky, šunku nakrájíme na nudličky.
- 2Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, přimícháme šunku, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
- 3Před koncem varu připravíme na másle volská oka, která lehce osolíme a opepříme.
- 4Maso podáváme přelité šťávou, překryjeme volským okem a obložíme kolečky papriky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.