Telecí řízky se žampiony
40 min.

Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 200gramůTuk
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
62 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
990 mg
Postup přípravy
- 1Řízky mírně naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. Vložíme do rozehřátého tuku a po obou stranách rychle opečeme.
- 2Do tuku od opékání vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a osmahneme je. Potom přidáme máslo uhnětené s moukou a za stálého míchání necháme šťávu zhoustnout.
- 3Při podávání každý řízek přelijeme šťávou se žampiony a posypeme sekanou petrželovou natí.
- 4Podáváme s bramborami nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.