Telecí řízky v bylinkovém těstíčku
20 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 3lžíceMouka polohrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceSodovka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
58 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
129 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Řízky z telecí kýty na okrajích nařízneme, maso naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce.
- 2V misce rozmícháme osolená vejce s moukou, sodovkou a nasekanou petrželkou.
- 3Řízky namáčíme do připraveného těstíčka a ihned vkládáme do rozpáleného oleje. Když těstíčko nahoře ztuhne, maso obrátíme a smažíme z druhé strany dozlatova. Znovu obrátíme a dosmažíme na první straně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.