Telecí řízky ve smetanové omáčce
35 min.
Ingredience
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
 - 600gramůTelecí kýta
 - 1lžícePetržel - nať
 - 1lžíceCitronová šťáva
 - 1lžičkaHořčice plnotučná
 - 100mililitrůVývar z hovězích kostí
 - 1lžičkaSůl
 - 2lžíceKapary
 - 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 2lžíceOlej rostlinný
 - 0,5kusOkurky nakládané
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
574 mg
Cukr
490 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme, osolíme a po jedné straně posypeme hladkou moukou. Řízky zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji - nejdřív nepomoučenou stranou. Maso vyjmeme na nahřáté talíře.
 - 2Olej od pečení slijeme a do pánve nalijeme smetanu a vývar. Přidáme nasekané kapary a petrželku, nadrobno nakrájenou okurku, 1 lžičku hořčice, citronovou šťávu a sůl. Omáčku povaříme do zhoustnutí a přelijeme přes řízky. Podáváme s rýží.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.