Telecí řízky z dvojího masa
50 min.

Ingredience
- 1200gramůTelecí kýta
- 300gramůTelecí maso přední
- 9gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůSádlo škvařené
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
18 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
411 mg
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu rozkrájíme na plátky, nasolíme, opepříme. Telecí tučné odřezky rozemeleme na masovém strojku, přidáme cibuli nadrobno, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
- 2Telecí plátky naklepeme a na každý dáme porci mletého masa. Obalíme v hladké mouce a opečeme v rozpáleném sádle z obou stran. Před dokončením vložíme na pánev máslo pro lepší chuť.
- 3Hotové kotlety vyjmeme, vypečenou šťávu zaprášíme zbylou moukou a necháme chvilku povařit. Kotlety rozložíme na tác a polijeme hotovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.