Telecí řízky zapečené se sýrem
55 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusySardelové řezy
- 1šálekZakysaná smetana
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceSýr Parmezán
- 4plátkyTelecí kýta
- 1lžíceKapary
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
467 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na jemno spolu s kapary a petrželovou natí, sardele vykostíme, rozsekáme utřeme společně s cibulí, kapary a natí.
- 2Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, mírně osolíme a na jedné straně potřeme připravenou směsí.
- 3Máslem vymažeme zapékací mísu, řízky do ní naskládáme a pečeme do měkka za mírného podlévání.
- 4Měkké řízky pokryjeme hustou smetanou, posypeme nastrouhaným parmezánem a zapečeme dorůžova.
- 5Jako přílohy podáváme brambory posypané petrželovou natí anebo bramborové hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.