Telecí řízky zapečené se žampionovou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1269 kcal
Bílkoviny
87 g
Tuky
93 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Na másle s olejem z obou stran smažíme řízky dozlatova. Poté vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou postupně zředíme smetanou a mlékem (trochu odložíme na zředění žloutků) za stálého šlehání. Do hladké omáčky vmícháme žampiony, sůl, pepř, postupně zašleháme žloutky, které jsme rozmíchali v trošce mléka.
  • 3
    Zapékací mísu vytřeme máslem, poskládáme do ní řízky, zalijeme žampionovou omáčkou a poklademe plátky sýra. Směs v předehřáté troubě zapečeme, až se sýr rozpustí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.