Telecí řízky zapečené se žampionovou omáčkou
40 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 80gramůSýr Čedar
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 70mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
- 120mililitrůMléko plnotučné
- Na vymazání
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1269 kcal
Bílkoviny
87 g
Tuky
93 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme nadrobno.
- 2Na másle s olejem z obou stran smažíme řízky dozlatova. Poté vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou postupně zředíme smetanou a mlékem (trochu odložíme na zředění žloutků) za stálého šlehání. Do hladké omáčky vmícháme žampiony, sůl, pepř, postupně zašleháme žloutky, které jsme rozmíchali v trošce mléka.
- 3Zapékací mísu vytřeme máslem, poskládáme do ní řízky, zalijeme žampionovou omáčkou a poklademe plátky sýra. Směs v předehřáté troubě zapečeme, až se sýr rozpustí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.