Telecí řízky zapékané
60 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusSůl
- 1kusPetržel - nať
- 2kusySardelové řezy
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceSýr Parmezán
- 4kusyTelecí kýta
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
117 g
Tuky
29 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
436 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli s petrželovou natí nasekáme na velmi jemno a přidáme vykostěné a na jemno nasekané sardele.
- 2Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a potřeme sardelovou směsí. Maso nesolíme, neboť sardele samy o sobě jsou dosti slané.
- 3Máslo rozehřejeme v zapékací míse, řízky na něm opečeme a poté necháme podlité dusit v troubě do té doby, dokud nebudou nahnědlé. Poté je posypeme strouhaným sýrem, podlijeme smetanou a zapečeme.
- 4Jako přílohy podáváme opečené nebo smažené brambory, smažené noky, toasty a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.