Telecí rolky s perníkem
55 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 15gramůArašídy
- 200mililitrůVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 30gramůPerník
- 3mililitryCitronová šťáva
- 600gramůTelecí kýta
- 40gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
37 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
898 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, telecí řízky naklepeme na tenké plátky, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme mleté ořechy, promícháme a měkkým máslem potřeme plátky masa z jedné strany.
- 2V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přisypeme cibuli, osmahneme, přisypeme strouhaný perník, vejce, rychle promícháme a jakmile vejce ztuhne, odstavíme. Směs z pánve rovnoměrně naneseme na plátky masa (na pomazanou stranu), zavineme do rolek, zpevníme párátky, vložíme do pánve s rozehřátým zbylým olejem a ze všech stran osmahneme. Podlijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou, zakryjeme a dusíme do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.