Telecí srdce na smetaně
80 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 150gramůTuk
- 3gramyDivoké koření celé
- 100gramůCitrony
- 50gramůSlanina vepřová
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 800mililitrůVoda pitná
- 1000gramůTelecí srdce
- 30gramůSůl
- 250gramůZelenina kořenová
- 20gramůCukr krupice
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí srdce očistíme, omyjeme ve vlažné vodě a osušíme. Potom je protkneme slaninou a osolíme.
- 2Cibuli a kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme na 2/3 tuku dorůžova. Přidáme divoké koření a omytý, na plátky nakrájený citron. Zastříkneme octem.
- 3Do tohoto základu vložíme srdce, zalijeme je vodou a dusíme pod poklicí doměkka. Během dušení srdce obracíme a podléváme teplou vodou.
- 4Měkká srdce vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z hladké mouky, zalijeme částí vody a mlékem a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- 5V průběhu vaření přidáme sůl, cukr a ocet. Omáčku nakonec zjemníme smetanou, procedíme a krátce povaříme.
- 6Při podávání srdce krájíme na plátky a přeléváme je omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.