Telecí srdce na smetaně

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí srdce očistíme, omyjeme ve vlažné vodě a osušíme. Potom je protkneme slaninou a osolíme.
  • 2
    Cibuli a kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme na 2/3 tuku dorůžova. Přidáme divoké koření a omytý, na plátky nakrájený citron. Zastříkneme octem.
  • 3
    Do tohoto základu vložíme srdce, zalijeme je vodou a dusíme pod poklicí doměkka. Během dušení srdce obracíme a podléváme teplou vodou.
  • 4
    Měkká srdce vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z hladké mouky, zalijeme částí vody a mlékem a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 5
    V průběhu vaření přidáme sůl, cukr a ocet. Omáčku nakonec zjemníme smetanou, procedíme a krátce povaříme.
  • 6
    Při podávání srdce krájíme na plátky a přeléváme je omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.