Telecí srdce na víně
50 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí srdce
 - 1kusCibule
 - 120gramůSlanina vepřová
 - 80gramůMáslo čerstvé
 - 120gramůCeler bulvový
 - 60gramůMouka pšeničná hladká
 - 300mililitrůVíno červené
 - 250mililitrůHovězí vývar základní
 - 0,25lžičkaPepř černý mletý
 - 0,25lžičkaTymián sušený
 - 0,5lžičkaSůl
 - 0,5lžíceCitronová šťáva
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
38 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
948 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na klínky, cibuli a oloupaný celer nakrájíme na nudličky. Telecí srdce očistíme, rozkrojíme na čtyři díly a protáhneme slaninou.
 - 2Na másle zpěníme cibuli s celerem, vložíme porce srdce, koření, sůl, promícháme, zalijeme vínem a na mírném plameni pod poklicí dusíme doměkka.
 - 3Srdce vyjmeme a šťávu vydusíme. Do základu vsypeme mouku, zarestujeme, zalijeme vývarem a na mírném plameni alespoň 15 minut provaříme. Poté omáčku propasírujeme, ochutíme citronovou šťávou a spolu se srdcem prohřejeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.