Telecí závitky plněné vepřovým masem
65 min.
Ingredience
- 200gramůTelecí kýta
- 60gramůVepřová kýta
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 20gramůOlej rostlinný
- 500mililitrůVoda pitná
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový květ
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 2plátkyŠunka dušená
- 0,25kusRohlíky bílé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaŠalvěj sušená
- 0,25kostkaMasox
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
741 mg
Cukr
167 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme nádivku. Rohlík namočíme do trochy vody. Poté jej dobře vymačkáme a semeleme spolu s vepřovou kýtou nakrájenou na kousky. Vmícháme česnek utřený se solí, pepř a muškátový květ. Nakonec vmícháme rozšlehaný bílek.
- 2Dva telecí řízky naklepeme, na ně položíme plátky šunky, na kraj naneseme nádivku, zabalíme, upevníme jehlou a obalíme moukou, v které jsme rozmíchali drobně posekanou šalvěj. Závitky ze všech stran restujeme na rozpáleném oleji. Poté podlijeme dvěma naběračkami horkého vývaru, který jsme uvařili v půl litru vody se čtvrtkou kostky masoxu. Pod poklicí dusíme do měkka. Občas maso obrátíme a podle potřeby podlijeme.
- 3Hotové maso zbavíme jehel a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.