Telecí závitky se žampióny
60 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 5kusůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaPetržel - nať
- 4kusyTelecí kýta
- 1kusSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
117 g
Tuky
24 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Náplň : Nakrájíme na jemno cibuli, zpěníme na kousku másla, přidáme nasekanou petrželovou nať, očištěné, drobně rozsekané žampióny. Směs osolíme a bez podlévání dusíme do měkka. Na závěr přidáme ušlehané vejce.
- 2Řízky očistíme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a potřeme vychladlou náplní, svineme je do závitků a spíchneme je párátkem či jehlicí nebo převázat nití. Závitky zaprášíme jemně moukou a opečeme je na másle. Poté je mírně podlijeme a dusíme do měkka.
- 3Jako přílohy podáváme rýži, brambory, bramborovou kaši a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.